LEEFSTIJLCOACHING

Jouw start naar een gezonder leven

Een gezonde leefstijl heeft een positieve invloed op je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Zo draagt het bij aan een gezond gewicht en vermindert (daarmee) de kans op bepaalde ziektes, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde type kanker. Ook kan het stress verminderen en een depressie of burn-out voorkomen. 

Vaak wordt medicatie ingezet om aandoeningen of ziektes te behandelen. De klachten worden minder, maar de onderliggende oorzaken worden niet weggenomen. Het gevolg is dat mensen afhankelijk worden van medicatie, terwijl je met een gezonde leefstijl zelf de regie houdt zonder negatieve bijwerkingen. Zo kunnen veel mensen met een hoge bloeddruk en diabetes type 2 hun medicijnen minderen of zelfs helemaal afbouwen!

Dan is leefstijlcoaching iets voor jou!

Het op eigen kracht aanleren van nieuwe gezonde(re) gewoontes is moeilijk en kost tijd. Maar het is niet onmogelijk. Het vergt planning, aandacht en bewustzijn. Hoe langer je dit volhoudt, hoe makkelijker dit nieuwe gedrag zal worden. Om je nieuwe gewoontes  vol te houden is het belangrijk om veranderingen in je leefstijl in kleine stapjes door te voeren. Kijk maar naar diëten. Hoeveel mensen houden dat lang vol? Het gevolg is dieet op, dieet af. Het zo bekende jojo-effect komt om de hoek kijken, met gewichtstoename als resultaat. Door een traject aan te gaan van een paar maanden is de kans van slagen vele malen groter. Zo investeer je in je gezondheid.

Zie het als een mooi cadeau aan jezelf. Een nieuwe start naar een mooie en vooral energieke toekomst!

Mijn werkwijze

Consulten

In het eerste consultgesprek brengen we in kaart hoe jouw situatie is, wat je zou willen veranderen en welke mogelijkheden je hebt om hier naartoe te werken. Samen gaan we haalbare doelen stellen en kleine acties bedenken die goed vol te houden zijn.

Tijdens de vervolgconsulten begeleid ik je bij het uitvoeren van de acties om zo tot je uiteindelijke doel te komen. We bespreken de moeilijke momenten waar je tegenaan loopt en onderzoeken hoe je daarmee om kunt gaan. En we bekijken de resultaten. Door je successen te vieren richten we ons op wat goed gaat, waardoor je gemotiveerd en uitgedaagd blijft.

 

Voedingsanalyse

Gedurende een aantal dagen houd je (eventueel via een app) een eetdagboek bij. Het eetdagboek geeft inzicht in je eetpatroon. Zo weten we precies wat en hoeveel je eet en het tijdstip waarop je eet.

Door aan te geven hoe je je voelt op de momenten dat je eet krijgen we ook gewoontes in beeld, waarvan je je eerst niet bewust was. Denk bijvoorbeeld aan emotie-eten.

De voedingsanalyse zorgt voor inzicht en bewustwording in jouw eetgedrag. Dit is de eerste stap op weg naar verandering.

Gezondheidscheck

De gezondheidscheck geeft snel inzicht in jouw gezondheid en leefstijl op dit moment.

Aansluitend bespreken we de resultaten en de vervolgstappen.

Leefstijlplan

We gaan samen in kaart brengen waar jij aandacht aan wilt besteden. Jouw persoonlijk leefstijlplan. 

  • Beweeg je voldoende?
  • Slaap je goed?
  • Ervaar je veel stress?
  • Geef je jouw lichaam voldoende rust en ontspanning?

Je leert stap voor stap ongezonde gewoontes te veranderen, waardoor je gezond gedrag ontwikkelt voor de rest van je leven!

Een vraag of even kennismaken?

In een gratis kennismakingsgesprek zullen we jouw wensen en verwachtingen bespreken en leg ik je mijn werkwijze uit.Samen bekijken we of leefstijlcoaching een bijdrage kan leveren aan jouw hulpvraag. Die hulpvraag kan bijvoorbeeld liggen op het gebied van voeding, beweging, slaap, stress en/of ontspanning